Ansökan och skola

Skola
centralskolan

På RIG Malung/Sälen har du möjlighet att studera på två olika program.

Ekonomiprogrammet (inriktning ekonomi) är en studieförberedande utbildning, men också en yrkesutbildning. Programmet är mer praktiskt inriktad än andra studieförberedande program. På ekonomiprogrammet får du arbeta i din egen takt och ta eget ansvar. Du får arbeta med frågor om näringsliv och få kunskaper om hur man startar och driver ett företag. Du får fördjupande kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering och marknadsföring. Du får möjlighet att utveckla entreprenörskap i samarbete med näringslivet.

Samhällsvetenskapsprogrammet (inriktning beteendevetenskap) I utbildningen får du kunskaper om människors utveckling och hur vi lär oss att anpassa oss och samspela med andra människor. Du lär dig att förstå olika typer av organisationer. Du kommer lära dig om vikten av ledarskap och få kunskaper om grupprocesser och konflikthantering.

Mer kontaktuppgifter skolan klicka på skolinfo i menyn

Hur jag ansöker till
Riksidrottsgymnasiet RIG alpint.

Ansökan sker i två steg:

1)Registrera dig hos svenska skidförbundet och ansök  senast 1:a december, för det idrottsliga.

 

2) Vanlig gymnasieansökan genom studie- och yrkesvägledaren på din skola med ansökningskod före 1:a februari (eller det datum som gäller för din kommun). Godkända betyg för gymnasiet krävs. 

Med ansökningskoder:
Ekonomiprogrammet: inriktning Ekonomi
Alpint: EK-EKALP

Samhällsprogrammet: inriktning Beteendevetenskap
Alpint: SA-BETALP

 

Annonser