Ansökan och skola

Skola
centralskolan

På RIG Malung/Sälen har du möjlighet att studera på tre olika program.

Ekonomiprogrammet (inriktning ekonomi) Studera vidare eller jobba efter gymnasiet? Ja på Ekonomiprogrammet på Malung-Sälens gymnasieskola blir du både högskole- och yrkesförberedd. Det gör att du både kan studera vidare och jobba direkt efter gymnasiet. Ekonomiprogrammet på skolan är faktiskt mer praktiskt än teoretiskt. Du får arbeta i din egen takt och arbeta tillsammans med det lokala näringslivet. Just för att du ska förberedas för yrkeslivet!

Naturvetenskapsprogrammet (inriktning naturvetenskap och samhälle) På Malung-Sälens gymnasieskola finns Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle. Är du intresserad av matematik, kemi, fysik men också av samhällsvetenskap och geografi? Då är detta utbildningen för dig!

 

Samhällsvetenskapsprogrammet (inriktning beteendevetenskap) Är du intresserad av psykologi, sociologi och samhällsvetenskap? Då har du kommit rätt! På Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap får du kunskaper om människors utveckling och hur vi lär oss att anpassa oss och samspela med andra människor. Du lär dig också att förstå olika typer av organisationer och grupper.

Mer uppgifter angående skolan – klicka på skolinfo i menyn

Hur jag ansöker till

Riksidrottsgymnasiet RIG alpint.

Ansökan sker i två steg:

1) Registrera dig hos svenska skidförbundet och ansök senast 1:a december, för det idrottsliga. 

2) Vanlig gymnasieansökan genom studie- och yrkesvägledaren på din skola med ansökningskod före 1:a februari (eller det datum som gäller för din kommun). Godkända betyg för gymnasiet krävs. 

 Till information om skolan

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close